2/28/15

Lugu sellest, kuidas suhtlusportaalid oma kasutajate üle mitte mingit kontrolli ei oma

Eile päev otsa mõtlesin, miks mingid võõrad vennad mind Facebookis sõbralisti lisavad. Õhtul küsisin nii huvi pärast ühe käest, et "Kas ma tean sind?". Selle peale küsiti minult, et "Kas sul polegi Flirtic.ee-s kasutajat?" Sellest hetkest tabasin ära mis toimub...jälle. 

Võiks juba öelda, et ma isegi ei imesta enam selle üle kui kuskilt mõni konto mõne minu pildiga välja hüppab. Eelmine kord oli mingi ajugeenius mulle konto teinud Iha.ee-sse. Selle avastas mu elukaaslase töökaaslane, suhteliselt armas või mis!? Mida tema sealt otsimas käis, ei tea... :D Enne seda oli mul konto kuskil minu jaoks tundmatus välismaa portaalis. Ma isegi ei mäleta, mis koht see oli ja kuidas ma selle avastasin.

Igatahes Rate.ee hiilgeaegadel oli tavaline, et ma leidsin ennast näiteks läti reidist või vene reidist või mõnest muust reidist , olgugi, et mul tegelikult seal kontot ei olnud. 

Ma alati vihastan neil hetkedel peale nende debiilikute, kes mulle konto on teinud ka portaali omanike peale, et nad ei saa hakkama inimeste identiteetide õigsuse kontrollimisega ja lasevad pilte üles oma suva järgi. Ma küsin, et kui raske on kohustuslikuks teha oma konto näiteks Facebookiga sidumist? Ja ei, mind absoluutselt ei huvita, et mõni seda teha ei taha! Kui tahad pilti üles panna, siis võid oma konto ka juba selle samuse portaaliga siduda!

Seekord oli suure tõenäosusega kasutatud minu blogist ja blogi Facebooki lehelt võetud kahte näopilti, nii, et kui sa poolearuline seda lugema juhtud, siis tea, et sa võiks omale päris enda elu osta või midagi!

Eile, peale minu kurja kirja portaalile suleti konto õnneks tunni jooksul ja enam mind sealt "toredast" kohast ei leia. Tegelikult ei ole ma isegi kindel kas konto sulges inimene, kes selle oli teinud, peale seda kui oli taibanud, et on vahele jäänud või portaali tegelased ise, sest kirja saatsin ma sinna üpriski hilja õhtul.

Kopeerin siia ka ühe pärli, millist juttu see inimene tüüpidele ajas. Võttis ikka muigama küll, jumal tänatud, et mul sellist eksi ei ole.

"kuigi tegelt pole ilus ju eksitest taga rääkida ja üldse pole viisakas neist rääkida :D aga no eks ma siis räägin :D no sõna otseses mõttes oli ta tropp ma ei tea mis ma temas üldse leidsin :D alati kui meil oli mingi suurem tüli siis selleasemel et minna õue ja rahuneda ja tagasi tulla ja ära leppita siis tema läks esimese ettejuhtuva naise juurde ja pettis mind ja siis kui koju tagasi tuli siis tegi hea näo pahe ja palus andeks ma algul ei teadnud et ta nii teeb aga siis üks sõbranna kuulis oma sõbranna käest et ta oli petnud mind mu sõbranna sõbrannaga ja siis ma tegin sellele lõpu ja ma ei suutnud isegi sinna elama jääda ehk siis meie ühisesse kodu ja kolisin sealt esimesel päeval juba välja...."

Selle kopeeris mulle siis tüüp, kelle käest sain teada, et mul Flirticus konto on. Igatahes tahtsin ma jõuda selleni, et kui su mõistus töötab nii vildakalt, et vaja on teistele kontosid vorpida, siis ma oleks ka selle eksi asemel teistes naistes käinud :D

2 comments:

  1. Õudne! Aga see lõige selle "geeniuse" jutust näitab, et õigekeelega on tal ka ikka suuri probleeme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhmh, kuigi see teema on täiesti masendav siis see konkreetne tekst ajas mind naerma küll, nii oma sisu kui ka õigekeele tõttu :D

      Delete