2/4/16

Tahaks nutta!

Ja jälle olen ma seljaga maas nagu kolm aastat tagasi! Kõik algas pihta eile õhtupoolikul diivanil istudes. Tegin vähe krapsakama liigutuse ja oligi olemas. Algas kergelt - mõtlesin veel, et mis see pisike närvivalu ikka ära on. Käisin veel suure hurraaga vesiaeroobikas. Vees oli päris hea, lootsin isegi, et läheb paremaks, aga selleks ajaks kui koju jõudsin, oli asi hullemaks läinud. Läks veelgi.

Hommikul töinasin veits voodi äärel, kui sokke ja pükse jalga ei saanud. Ma ei teagi, kas suure valu pärast või sellepärast, et ma kartsin, et asi läheb nii hulluks, kui varem ja ma ei saa tükk aega normaalselt ennast liigutada, ilma et silme eest mustaks läheks. See viimane variant on kõige hullem, sest see ajab mu lihtsalt hulluks, kui pean sunniviisiliselt voodis lamama ja mitte midagi teha ei saa! Vabatahtlikult - hell yeah, sunniviisiliselt - no way!

Hetkel on normaalne/peaaegu, et valutu olla ainult lamades. Kõndides kiirgab terav valu alaseljast üles- ja allapoole ning istudes on selg lihtsalt valus ja pinges. Lisaks avastasin, et olen kerges palavikus. See veel puudus.

Viimane kord kui selg haige oli, tegin veel intensiivset trenni ja arvasin, et pingutasin üle. Sel korral olen pikalt paras looder olnud, nii et ülepingutamisest ei saa juttugi olla. Nii ma siin vegeteerin - tablette täis topitud, mida mu magu üldse ei armasta, geeliga sissemääritud ja loodan, et selg enne tervaks saab, kui lamatised kohal on.

Et mitte liiga suure vingatsina tunduda, lõpetan positiivse noodiga ja annan teada, et ma olen nädala algusest saati tubli olnud ja toitumine on taas kenasti korras. Iga päevaga kaob mõnisada grammi! Juhhuuu!

4 comments:

 1. Rõõmustan viimase osaga, juhuuuuuuuuuu!

  ReplyDelete
 2. Tere!
  Mul on samuti viimasel aastal olnud 3 juhtumit, kus ma seljavaluga pikali olla saangi. Kuidas sa ravid ennast?
  Viimasel 2 korral olen iga päev tarvitanud 6 g paracetamoli (2*500 mg korraga, 3x päevas). Ning nüüd avastasin, et kui segada soojendavat salvi ning valuvaigistavat salvi kokku ning määrida 3x päevas, on teisel-kolmandal päeval valu juba praktiliselt möödunud. Soovitan seda meetodit :) Ja kindlasti füsioterapeuti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hetkel ravin end samamoodi, nagu siis, kui mul esimest korda oli. Arst kirjutas välja Diclac geeli, Diclofenac tabletid ja valuvaigistiks Tramadol. Aeg-ajalt üritan end veidi venitada, lootuses, et ehk läheb paremaks ja muidugi hoian selga soojas nii palju, kui võimalik.

   Hetkel on mul valu kolmandat päeva, eriti paremaks ei ole läinud :/ Mõtlen, et kui sellest valust lahti saan ükskord, siis peaks ehk seljalihastele spetsiaalseid harjutusi otsima, mis selga tugevdaks.

   Delete